Home

Nieuws 535 x bekeken

Kabinet verliest meerderheid door vertrek Brinkman

Den Haag – Hero Brinkman verlaat de PVV van Geert Wilders en gaat verder als eenmansfractie. Hiermee is kabinet-Rutte van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV formeel zijn meerderheid van 76 zetels kwijt.

Brinkman zegt in zijn persconferentie dat hij het kabinet-Rutte volledig steunt, waarmee er een meerderheid is. De oppositie ging gisteravond direct in debat om over de nieuwe situatie.
Brinkman blijkt geen groot voorvechter van dierenwelzijn. Tegen dagblad Trouw zegt hij: “Ik ga niet meestemmen met die dierenwelzijnsonzin van de PvdD en Dion Graus.” Oud-partijgenoot Graus lijkt niet rouwig om het vertrek van Brinkman. “Na Hero hebben we nog altijd Sisi, Pepsi en Fanta”, reageert Graus.
Het vertrek van Brinkman lijkt hiermee positief voor de steun aan het kabinetsbeleid op het gebied van landbouw en natuur. Waar de keuze van de PVV voor of tegen megastallen nog onduidelijk is, heeft Brinkman al een duidelijk statement gemaakt. Actieve deelname aan landbouw is van de veiligheid- en immigratiespecialist niet te verwachten. Het Polen-meldpunt heeft voor Brinkman een belangrijke rol gespeeld bij zijn keuze op te stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.