Home

Nieuws 253 x bekeken

Gezamenlijke aanpak verbeteren huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten

Den Haag – Het Rijk, gemeenten, woningcorporaties, uitzenbureaus, werkgeversorganisaties en vakbonden hebben afspraken gemaakt over verbeteringen van de huisvesting van de tijdelijke arbeidskrachten uit Midden- en Oost-Europa.

Zeventien partijen, waaronder LTO Nederland, Productschap Vee en Vlees, Vereniging Nederlandse Gemeenten en gemeenten Horst aan de Maas en Westland en minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken hebben hiervoor een verklaring ondertekend. Doel is te komen tot concrete afspraken voor huisvesting in acht regio’s begin 2013.
Om de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren, worden vijf proefprojecten gestart. Zo wordt in de gemeente Horst aan de Maas nieuwbouw gepleegd voor werknemers door uitzendbureau Otto Workforce. Woningcorporatie Thuisvester en gemeente Zundert gaan samen kleinschalige huisvesting realiseren, net als ZLTO en de gemeente Drimmelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.