Home

Nieuws 539 x bekeken

Faunafonds hoeft onterechte vergoeding niet voort te zetten

Alkmaar – Het Faunafonds hoeft geen vergoeding te geven voor ganzenschade op natuurgrond. Dat stelt de Alkmaarse rechtbank in een zaak die door een pachter was aangespannen.

De grauweganzenschade deed zich voor op percelen in een natuurgebied van de Stichting Landschap Noord-Holland. De natuurgrond werd gepacht door de ondernemer via een natuurpachtovereenkomst. Van 2005 tot het voorjaar van 2010 kreeg de ondernemer een vergoeding voor de ganzenschade, mede doordat hij had verzuimd bij de aanvraag te vermelden dat het om natuurgrond ging.
In 2010 gaf hij aan dat het om natuurgrond ging, en prompt weigerde het Faunafonds een schadevergoeding. De ondernemer ging daartegen in beroep. De rechter vindt dat het Faunafonds mag stoppen met de vergoeding, ook al heeft de ondernemer in het verleden wel een tegemoetkoming gehad. Er is volgens de rechter geen sprake van een bijzondere omstandigheid, waardoor het Faunafonds toch had moeten betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.