Home

Nieuws 604 x bekeken

FAO biedt voedselhulp Syrië

Rome – De wereldvoedselorganisatie FAO maakt zich zorgen over de voedselvoorziening in het onrustige Syrië en is begonnen met voedselhulp.

De opstand in Syrië begon in maart vorig jaar en wordt gekenmerkt door een gewapende opstand en protesten van zowel de democratische oppositie, achtergestelde soennieten en politieke islamieten. Volgens het Syrische bureau voor de statistiek zijn door de opstanden in Syrië de prijzen tussen juni en december 2011 met 15 procent toegenomen. Voornamelijk voedselprijzen zijn flink gestegen omdat seizoensarbeiders door de onrust niet meer naar Syrië komen om op het land te werken. Ook hebben boeren te maken gehad met droogte waardoor de graanproductie rond de tien procent lager is dan vorig jaar.
De FAO en de United Nations World Food Programme (WFP) schatten dat 1,4 miljoen mensen in Syrië door de prijsstijgingen te maken hebben met een tekort aan voedsel. De verwachting is dat dit tekort alleen maar groter wordt. FAO and WFP zijn momenteel bezig met voedselhulp aan de Syrische burgers.

Of registreer je om te kunnen reageren.