Home

Nieuws 262 x bekeken

EU produceert minder veevoer

Brussel – De Europese Unie heeft vorig jaar 1 procent minder veevoer geproduceerd dan in 2010. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Europese mengvoederfederatie FEFAC.

Volgens FEFAC is er vorig jaar 150 miljoen ton diervoeder geproduceerd door de EU lidstaten, een kleine daling ten opzichte van de 151,4 miljoen ton een jaar eerder. Cijfers van Griekenland, Malta en Luxemburg zijn hierbij niet inbegrepen.
De grootste daling in volume is te zien bij rundveevoeder (min 3 procent). Dit was het gevolg van droogte en oogsten die hierdoor slechter uitvielen. De productie van pluimveevoer is het grootst, gevolgd door varkensvoer. In Ierland werd de grootste daling in diervoederproductie geconstateerd (min 9 procent). In Nederland daalde de productie met 5 procent.
Voor komend jaar verwacht de FEFAC een stabilisatie in de productie van rundveevoer, een verder verlaging van het volume varkensvoer (min 0,5 procent) en een stijging in de productie van pluimveevoer (plus 1 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.