Home

Nieuws 204 x bekeken

EU-parlement oordeelt over PVV-meldpunt

Straatsburg - Het Europees Parlement stemt donderdagmiddag over een veroordeling van het PVV-meldpunt over Oost- en Midden-Europeanen. In een resolutie wordt de website discriminerend genoemd. Ook worden premier Mark Rutte en zijn regering nadrukkelijk opgeroepen het klaagpunt te veroordelen en er afstand van te nemen.

De resolutie komt van alle grote partijen in het parlement in Straatsburg. Naar verwachting zal dan ook een overgrote meerderheid instemmen. Onder de opstellers van de resolutie zijn de christendemocratische fractie waarvan het CDA deel uitmaakt, en de liberale fractie waarin de VVD is vertegenwoordigd.

Het komt niet vaak voor dat het parlement zich in een resolutie richt op één bepaald land. Rutte kan zich niets aantrekken van de oproep. De premier weigert te reageren op de PVV-website, omdat die een initiatief is van een politieke partij en niet van de overheid. Tijdens een speciaal debat dinsdagmiddag in Straatsburg werd al felle kritiek geuit op het stilzwijgen van de Nederlandse regering.

Of registreer je om te kunnen reageren.