Home

Nieuws 1017 x bekeken 3 reacties

Duits verbod op dumpprijzen voor voeding blijft voorlopig

Berlijn - Het Duitse verbod op de verkoop van voedingsproducten onder de kostprijs wordt voorlopig nog gehandhaafd.

De regeringspartijen in Berlijn, CDU/CSU en FDP, zijn het eens geworden over een verlenging met vijf jaar. Dat wil zeggen dat de wet, die anders per eind dit jaar zou zijn opgeheven, nog tot 2018 van kracht blijft. Krachtige pleitvoerder van de anti-dumpingprijzenwet is het Bauernverband (DBV). Dit is dan ook erg blij met het verlengingsakkoord. Volgens de boerenfederatie heeft het verbod positief bijgedragen aan een faire concurrentie tussen de grootgrutters zonder ruïneuze prijsgevechten. Daarvan ging ook een grote druk op de producentenprijzen uit, aldus het Bauernverband. Het dumpingprijsverbod werd vier jaar geleden ingevoerd. Het was de liberale FDP die er aanvankelijk een punt achter wilde zetten.

Laatste reacties

 • meilof

  daar kunnen we in danmark van leren

 • Bloemestein

  Waar blijft zo'n wet in Nederland? Men heeft hier de mond vol met 'fair trade', maar niet als het om producten van onze eigen boeren gaat.

 • ruurhoeve

  In nederland zou zo een wet ook in gevoerd moeten worden
  voor een echte duurzame landbouw dat is ' fair trade'' ook in nederland ,
  is dit hart nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.