Home

Nieuws 1781 x bekeken

Droogste maart in Duitsland sinds 1953

Offenbach - Maart was in Duitsland in bijna 60 jaar niet zo droog als dit jaar. Gemiddeld viel bij de oosterburen slechts 16 liter regen per vierkante meter; normaal is dat bijna vier keer zoveel: 57 liter.

De Duitse weerdienst DWD meldde vrijdag dat sinds het begin van de weermetingen slechts tweemaal een drogere maart is genoteerd dan dit jaar. In maart 1953 viel er slechts 13 liter, in maart 1929 zelfs maar 10 liter.

Maart in Duitsland was dit keer ook ongebruikelijk warm: gemiddeld 6,9 graden. Normaal is het in deze maand slechts 3,5 graden. Maart blijft nog net onder de warmterecords uit 1938 en 1989, toen de Duitsers buiten konden genieten van gemiddeld 7,0 graden. In andere landen, waaronder Nederland, is maart ook zeer droog geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.