Home

Nieuws 281 x bekeken

Deutsche Bank: Voorlopig geen nieuwe agrogrondstoffenderivaten van ons

Frankfurt am Main – Bankconcern Deutsche Bank biedt dit jaar geen nieuwe aan de beurs verhandelbare beleggingsproducten op basis van voedselgrondstoffen aan.

De bank wacht eerst de uitkomsten van een intern onderzoek af. Dit onderzoek moet opheldering verschaffen over de oorzaken en gevolgen van de sterke prijsschommelingen in deze sector. Dat deelt het financiële bedrijf mee in zijn sociale jaarverslag, het rapport inzake de zogenoemde ’corporate social responsibility’ (CSR).
Deutsche Bank-directiechef Josef Ackermann kreeg vorig jaar oktober een hoop kritiek te verduren dat de bank er mede voor verantwoordelijk is dat de grondstoffenmarkt op hol sloeg. Met name consumentenorganisatie Foodwatch bracht deze kritiek naar voren. In haar CSR zegt Deutsche Bank voorts dat zij het eens is met de G-20 dat de markt voor agrogrondstoffenderivaten transparanter moet worden en beter moet worden beheerst om ’verkeerd gedrag te verhinderen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.