Home

Nieuws 1423 x bekeken

De Heus koopt fabriek van Agrifirm

Ede/Apeldoorn – Mengvoerfabrikanten De Heus neemt de productielocatie van Agrifirm in Maasbracht over.

De transactie is nog onder voorbehoud van een positief advies van de beide ondernemingsraden. Het bedrag dat met de transactie is gemoeid wordt niet bekendgemaakt. De Heus ziet deze locatie als vervanging voor haar productielocatie in Den Bosch. De Heus was van plan een nieuwe fabriek in Andel te bouwen als vervanging voor Den Bosch. Dat gaat nu niet door.
Voor Agrifirm past de transactie in het streven om de mengvoerproductie te concentreren op zeven locaties in Nederland. Agrifirm had al besloten de fabrieken in Maasbracht en Utrecht te sluiten en tegelijkertijd verder een vierploegendienst in te voeren en te investeren in de overblijvende fabrieken.
De beide mengvoerondernemingen hebben verder afspraken gemaakt om daar waar mogelijk personeel van elkaar over te nemen. Agrifirm-medewerkers in Maasbracht krijgen de mogelijkheid over te stappen naar De Heus. De medewerkers van De Heus in Den Bosch krijgen mogelijkheden om bij andere locaties van De Heus aan het werk te gaan of over te stappen naar locaties van Agrifirm in Veghel of Oss.
De Heus krijgt voor het eind van het jaar de beschikking over de fabriek van Agrifirm en wil het bedrijf dan moderniseren. In de loop van volgend jaar verwacht De Heus volop te kunnen draaien in Maasbracht. De prodcutie in Den Bosch wordt dan beëindigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.