Home

Nieuws 359 x bekeken

Chinese vleessector wil groeien en moderniseren

Peking – China wil de komende vijf jaar de productiviteit van de varkensvleesproductie verhogen. Ook wil de overheid de vleessector moderniseren.

Het vijfjarenplan dat is gepresenteerd door de Chinese overheid is gericht op een totale vleesproductie van 85 miljoen ton in 2015. Dat is een groei van 7 procent ten opzichte van het niveau van 2010. De Chinese varkensvleesproductie moet uitkomen op 53,6 miljoen ton in 2015, een stijging van 6 procent ten opzichte van de 50,71 miljoen ton uit 2010.
De productie van Chinees pluimveevlees zal groeien tot 17,8 miljoen ton in 2015. Rundvleesproductie wordt geraamd op 6,53 miljoen ton over 5 jaar. De Chinese overheid wil de schapenvleesproductie flink verhogen naar 5 miljoen ton in 2015, een stijging van 25 procent ten opzichte van de 3,98 miljoen ton in 2010.
Naast de productiedoelstellingen wil China de vleesindustrie ook moderniseren om de traceerbaarheid van het vlees in alle schakels van de keten te verbeteren. In het vijfjarenplan staat ook dat de Chinese vleesindustrie moet herstructeren. Veel van het vlees wordt op kleine bedrijven geproduceerd en volgens de overheid kunnen deze kleine bedrijven niet voldoen aan de strenger wordende eisen van duurzaamheid en energiebesparing. De overheid wil tevens de voedselveiligheid omhoog brengen door middel van een geharmoniseerd systeem voor het testen van de veiligheid en kwaliteit van vlees. Daarnaast zal worden geïnvesteerd in vleesverwerkende bedrijven om beter aan de Westerse vraag naar vleesproducten te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.