Home

Nieuws 302 x bekeken

’Chinese landbouwministerie wil transgene teelt’

Peking – Het Chinese ministerie van landbouw zal zich vermoedelijk verzetten tegen restricties op de teelt van transgene gewassen en het onderzoeken van transgene varianten.

Het ministerie is uitgesproken voor transgene teelt. Dat zegt Huang Dafang, adviseur van de Chinese staat en directeur van het nationale centrum voor biotechnologie, in de South China Morning Post.

 

De Chinese regering diende eerder een wetsvoorstel in die het gebruik van genetische modificatie alleen toestaat als hiervoor expliciete toestemming van de overheid is verleend. Volgens Dafang kan de toelatingsprocedure lang duren, en dreigt China achterop te raken, net als volgens veel veredelaars de EU. De Chinese bevolking is echter sceptisch.

 

Uit een opiniepeiling van Tsinghua Universiteit en Greenpeace onder duizend inwoners van Beijing bleek eerder dat 70 procent geen transgene rijst wil eten. Naast China gelden Japan en de EU als belangrijke landen waar transgene teelt nauwelijks plaatsvindt.

Of registreer je om te kunnen reageren.