Home

Nieuws 816 x bekeken

Bleker overweegt webcams verplicht te stellen in slachterijen

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw overweegt webcams verplicht te stellen in alle slachterijen in Nederland. Dat zegt hij tijdens een debat in de Tweede Kamer.

In een aangenomen motie heeft de Tweede Kamer gevraagd moderne technieken in te zetten om misstanden bij slachterijen tegen te gaan. Hierbij werden webcams als voorbeeld genoemd.
Bleker geeft aan dat er geen slachterijen zijn waar webcams zijn geplaatst. Hij overweegt om de camera’s in slachterijen verplicht te stellen. ”Maar dan moeten ze wel een rol spelen bij de handhaving en moet er een mogelijkheid zijn om de beelden op te slaan”, aldus Bleker. Hij wil in ieder geval het gebruik van cameratoezicht in slachterijen stimuleren.
In april komt Bleker bovendien met een voorstel over het uitfaseren van de kantelbox. Dit is onderdeel van het convenant over rituele slacht waar de staatssecretaris aan werkt met religieuze partijen, slachterijen en dierenartsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.