Home

Nieuws 833 x bekeken

Bleker niet tevreden met vereenvoudigingsvoorstellen GLB

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw is niet tevreden over de vereenvoudigingsvoorstellen van de Europese Commissie voor het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB).

Bleker kaart zijn ongenoegen volgende week aan in de vergadering van Europese landbouwministers en -staatssecretarissen.
Nederland heeft net als andere lidstaten kritiek op de complexiteit van het nieuwe GLB. De Europese Commissie is hierop met voorstellen tot vereenvoudiging gekomen. Deze voorstellen zijn voor veel lidstaten echter nog niet doeltreffend. ”De voorstellen laten juist een verzwaring zien van uitvoerings- en administratievelasten en dragen daarnaast onvoldoende bij aan het verbeteren van de financiële verantwoording en aan merkbare vereenvoudiging voor boeren en betaalorganen”, aldus het ministerie van ELI.

Of registreer je om te kunnen reageren.