Home

Nieuws 792 x bekeken

Bleker doet nieuw voorstel onderzoek MKZ

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker heeft een nieuw voorstel gedaan om een afrondend onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de vaststelling van mond- en klauwzeer in Kootwijkerbroek in 2001.

Het voorstel ligt bij de Stichting Onderzoek MKZ Crisis Kootwijkerbroek. Het is niet de eerste keer dat vanuit het ministerie pogingen worden gedaan om in overleg met de Kootwijkerbroekse stichting te komen tot een onafhankelijk onderzoek. Toenmalig minister Cees Veerman kon destijds niet tot overeenstemming komen, omdat in zijn ogen de Kootwijkerbroekse onderzoeksstichting te veel invloed op de samenstelling en werkwijze van de onafhankelijke commissie wilde.
Vorig jaar heeft Bleker aangegeven een onafhankelijk onderzoek niet af te wijzen. Ondertussen heeft hij zelf zowel door twee onafhankelijke veterinair deskundigen, als door een onafhankelijke onderzoeksbureau onderzoek laten doen naar verschillende aspecten van het MKZ-onderzoek in 2001. Daarbij is onder meer naar boven gekomen dat het Centraal Veterinair Instituut tien jaar lang een test heeft verzwegen, die een uitslag gaf waaruit geconcludeerd kon worden, dat er geen MKZ in Kootwijkerbroek was.

Of registreer je om te kunnen reageren.