Home

Nieuws 506 x bekeken

Biogas kan 40 procent van Duitse atoomstroom vervangen

Berlijn – Biogas heeft het potentieel om in Duitsland bij de afwikkeling van kernenergie drie nucleaire centrales te vervangen. Dat zegt de Fördergemeinschaft Nachhaltige Landwirtschaft (FNL) in een studie.

Volgens FNL vergt de afwikkeling van kerncentrales in de Bondsrepubliek, dat in totaal een productiecapaciteit van 12.700 megawatt met andere energiebronnen moet worden geleverd. Biovergisting kan 40 procent daarvan produceren. Tevens kunnen biovergistingsinstallaties een belangrijke rol spelen bij het opvangen van fluctuaties in de productie van wind- en zonne-energie, omdat biogas kan worden opgeslagen.
Conflicten tussen energiegewassenteelt en voedselvoorziening ziet FNL wel, maar die kunnen worden opgelost. Afgezien van het feit dat energiegewassen vaak worden geteeld op gronden die niet zonder meer voor voedingsgewassen geschikt zijn, ”kunnen onderzoek naar nieuwe voor vergisting inzetbare gewassen en verbeterde vruchtwisseling bijdragen aan zowel de energievoorziening als de voedselproductie door de landbouw.”

Of registreer je om te kunnen reageren.