Home

Nieuws 276 x bekeken

Benzineprijs stijgt naar nieuw record

Eindhoven – Benzine is dinsdag opnieuw duurder geworden. Een liter Euro 95 ongelood kost nu aan de pomp € 1,851. Dat blijkt uit cijfers van het consumentencolletief United Consumers.

De gemiddelde landelijke adviesprijs van benzine is de afgelopen maanden alleen maar gestegen. Onder meer door spanningen in het Midden-Oosten loopt de olieprijs gestaag op en daarmee ook die van autobrandstoffen. Eind februari kwam de adviesprijs van een liter Euro 95 voor het eerst boven de € 1,80.
De prijs van een liter diesel blijft ongewijzigd op € 1,517, terwijl lpg 1,2 cent goedkoper is. Een liter lpg komt nu op 0,907 cent.
Directeur Paul van Selms van United Consumers verwacht niet dat de benzineprijs nog veel verder zal stijgen. ”Ik zie eerder een zekere stabilisatie optreden nu”, zegt hij. Hij wijst erop dat de prijs van ruwe olie vorige week is gedaald, wat nog in de benzineprijs doorgerekend zal worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.