Home

Nieuws 2419 x bekeken

Australische boeren opnieuw getroffen door overstromingen

Wagga Wagga – Overstromingen van de Murrumbidgee-rivier treffen boeren vlakbij Wagga Wagga in New South Wales (NSW), een belangrijke agrarische staat in Zuidoost-Australië.

Het Zuiden van NSW kent een mix van agrarische activiteiten. Zo’n 60 procent van de landbouwgrond wordt gebruikt voor wintergewassen en dan vooral wintertarwe. Het overige deel wordt vooral begraasd door schapen.
De plaats Wagga Wagga, met kantoren van zuivelaar Fonterra en agriconcern Cargill, is deels geëvacueerd. Vorige maand werd het Noorden van NSW door overstromingen getroffen en de NSW Farmers Association is bang dat de staat weinig financiële steun kan bieden omdat zowel dit als volgend jaar het begrotingstekort enkele honderden miljoen Australische dollars is.

Of registreer je om te kunnen reageren.