Home

Nieuws 13932 x bekeken 49 reactieslaatste update:21 feb 2012

Welkom op de nieuwe Boerderij.nl

Boerderij.nl is compleet vernieuwd. Nieuws en achtergronden komen in het nieuwe, frisse ontwerp nog beter tot hun recht. Wel is de site nu te traag. We vragen hiervoor uw begrip en werken er hard aan om deze problemen op te lossen.

Naast het laatste nieuws, dat we 24/7 op deze website plaatsen, bevat boerderij.nl een compleet en actueel overzicht van marktcijfers, vakinformatie voor alle sectoren, weblogs van deskundigen en unieke foto- en videoreportages.

 

Ter introductie kan iedereen het online platform voor boeren bezoeken. Deze website is vanaf maandag exclusief toegankelijk voor abonnees. Niet-abonnees kunnen door middel van een gratis registratie tijdelijk kennis maken.

 

Lees hier alle informatie over de vernieuwde website.

Laatste reacties

 • anti

  Beloofd heel interessant te worden.

 • geertmng1

  ook als ik ingelogd ben blijft ie vragen om gebruikersnaam en wachtwoord.
  Doe toch niet zo moeilijk Ik betaal elke maand 21,32 euro
  Geert Meijering (geertmng@planet.nl)

 • geertmng1

  ook als ik ingelogd ben blijft ie vragen om gebruikersnaam en wachtwoord.
  Doe toch niet zo moeilijk Ik betaal elke maand 21,32 euro
  Geert Meijering (geertmng@planet.nl)

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • geertmng1

  het lukt me niet om de krant op het scherm te krijgen

 • tilhum1

  De Website is traag. B van Til

 • KoenH

  De site is inderdaad heel erg traag vergeleken met de vorige.
  Waarom is nou eigenlijk besloten dat je voor de site van Boerderij ook moet gaan betalen?
  Vindt het een slechte zaak, ik vindt het altijd mooi en interessant om de reportages te bekijken en het laatste mechanisatie nieuws maar ik zit zelf nog op school en heb geen abonnement op Boerderij omdat we geen bedrijf thuis hebben. Waarom moet je nu betalen voor dezelfde informatie die hiervoor gratis was?

  Gr,
  Koen

 • jos.veendrick1

  Erg traag!

 • wess

  Ik kan ook nog niet veel nieuws ontdekken, wacht nog even af.

  wess

 • maik

  slechte zaak keek als student veel op de site!

 • keesvlot

  De reden dat ik regelmatig de boerderij website bezocht, zijn de Wereld Blogs, van de diverse geemigreerde bloggers. Maar deze vind ik nu nergens terug?

 • jcjgommers1

  diep triest is het zoals www.agd.nl het over laat gaan in www.boerderij.nl of een samenwerking hierin. Zorg ervoor dat het systeem functioneerd alvorens je het het presenteerd.

 • deboerherwin

  kunnen niet abonnees ook lid worden om de site te bezichtigen dmw een online abonnement ?

 • boerin grashooek

  erg onoverzichtelijk alle reacties van de laatste maanden zijn weg of ik kan ze niet vinden!! Tjaaa en gezien het abonnement op de boerderij erg duur is geworden in de euro jaren (meer als 7 euro per week is meer als 15 oude nederlandse guldens v oor een weekblad!!) Mag je ook wel wat voor verwachten, maar dat is de boerderij niet meer en nu ook weer een nieuwe site die erg onduidelijk is en vooral heel erg traag inloggen ook heel lastig

 • dvanleur

  Opzich vindt ik de website er wel goed uitzien, uiteraard even wennen.

  Moet je nu ook betalen om de wereldblogs te lezen? Dit is het enigste wat ik op deze site lees, ben zelf veehouder in het buitenland dus is de overige informatie niet zozeer interessant en zou het zonde vinden om niet meer de blogs van de andere boeren in het buitenland te kunnen lezen.

 • sybrenm1

  Het is idd even wennen en ik zou het jammer vinden dat je ervoor moet betalen om de wereldblogs en de discussiefora te lezen. Eerst agd en nu ook Boerderij. 21 euro per maand vind ik eerlijk gezegd wat teveel omdat ik ook in het buitenland woon. Het nieuws kan ik ook wel op andere sites vinden, maar de blogs en de fora niet (waar zijn de meesten gebleven?)

 • jcjgommers1

  BESTELLING VAN BADPAKJURKEN VIA BOERDERIJ.NL ( versierd met zilverkleurige ringen) Ik klik zojuist de site van van boerderij .nl. en men begint dus hiermee bovenaan de pagina. Uiteraard hoop ik ook dat onze boerinnen er netjes bijlopen in de zomerse dagen , maar heb je daar nu de Boerderij.nl voor nodig????!!!! Als reclame gaat overheersen al op de eerste pagina bovenaan , vraag ik me af wat men zodadelijk allemaal gaat aanbieden op de openingspagina. Het kan natuurlijk nog veel zotter worden.

 • estrangeiro50mss

  ongelooflijk slecht..wat een afgang....en inderdaad waar zijn de wereldbloggers gebleven????Ook voor mij als boer in het buitenland een van de echt redenen om de site te bezoeken!!!!Geen denken aan om hier geld aan te besteden!!!!

 • roel.leferink1

  Alle bloggers zijn gebleven, sterker het aantal bloggende boeren is uitgebreid.
  De blogs zijn te vinden onder de betreffende sector en het tabblad Blogs (bijvoorbeeld Akkerbouw - Blogs).
  Wilt u alle blogs lezen, onafhankelijk van de sector, dan treft u dat overzicht aan het tabblad Blogs in de sectie Home.
  Artikelen van een specifieke blogger vind u door op de naam van de auteur te klikken of door op de naam van die blogger te zoeken in het zoekend rechts bovenaan de website.

 • patje

  De reactie hierboven lezend , is blijkens dat wereldbloggersitem van welleer niet onberoerd gebleven. Ik lees hier ook dat de lijst is uitgebreid . Dat zou ik met klem ontkennen , terwijl ze inderdaad langs de ene kant is uitgebreid is ze langs de andere kant ingekort of toch kwa fequentie blogleveranten. Vanlier ,Vande Wal ,De boer , Feliers , m. Vos , Jeroen Roedema , Kurstjens , en nog een hele hoop.
  De uitgebreide lijst zijn nieuwe (logisch) en daar is een goede reden voor .
  Als bloggers hebben we de fun van bloggen verloren . Vroeger was een afrekening per 6 maand een formaliteit waar niemand bij stilstond, de fun was de (wel eens (meermaals)dagdagelijkse ) communicatie mee Boerderij van uit de verre buitenlanden - Die fun is echter weg .
  Deze site : Als bloggers hun eigen blogs niet meer terugvinden schort er wel echt iets mee.
  Dit doet pijn ook bij de overhoop van de bloggers (van het eerste en tweede uur)wiens hart bloed omwille een vergane gloerie (redacteur en agraisch wereldpsygoloog) van weleer ... .

 • josrodenburg

  waar zijn in vredes naam de blogs gebleven waarom niet gewoon een lijst blogs van wie dan ook op een rij met NAAM VAN DE BLOG SCHRIJVER.

 • Flyinghollander

  Na het experiment AGD verandering zou je toch zeggen, dat er wat geleerd is.........

 • sybrenm1

  En ook de Boerderij discussies, waar zijn die gebleven. Dit is echt wel een neergang of laat maar zeggen een teleurstelling geworden.

 • Jan Zonderland

  Er gaat een ware vernieuwingsgolf over het www. Eerst wordt het melkquotumprikbord vernieuwd op een wijze die geen enkele vaste gebruiker begrijpt, en dan nu ook boerderij.nl in een ander jasje. Toegegeven, je moet er altijd ook wel even aan wennen maar deze verandering is echt geen verbetering. Voorheen stond alles op de home pagina, kon je snel even doorlezen en vandaar de interesante dingen aan klikken. Met name de webblogs waren goed te vinden. Ik, als wereldblogger, heb zeer sterke twijfels of de blogs nog ooit zoveel gelezen gaan worden. Erg jammer.
  M.vr.gr.
  Jan Zonderland
  Dresden, Ontario

 • patje

  Beste blogcollega , heb het al eerder geschreven in dit reactieforum en ook u heeft gelijk. De huidige redactie van deze site heeft geen benul hoe boeren naar en op welke wij hoe naar deze site kijken. Bewijs dit op nul trekkend webdisighn . Zolalg onze vriend voor de eeuwigheid achter het roer stond was er haast geen vuiltje aan de lucht . Er was veel fun tss blogger onderling en tss RB en zijn bloggers (als het ware de mental-blogcoach) . sinds hij naar het hiernaamaals is gaan en de combinatie het te dicht paseren van de planeet van de Heilige M MW die plots blogs de lucht in katapulteerde om reden ze geen notie had ze te coriegeren deed een eerste keer blogland daveren op zijn grondvesten . Toen bloggers plots half juli gedreven werden naar een bankrek. controle dewelke voorheen zelfs niet in bloggers opkwam (neen de gedachte was vroeger laat de taart bij RB...) ging het heel erg hard.
  Op heden word je als bloggers voor een stuk uitschot aanzien. blogs (waarvan ik er ook een heb afgeleverd...) worden naar het schijnt reeds gekorigeerd door een wildvreemde koffiemadame van Doetinchen (die niet eens de blogschrijvers kent en graag haar prullemand vult):
  eindconclusie als blogger :
  kan ik nit geven sensuur laat niet meer dan 1500 tekens toe

 • boerke brabant

  niet echt een verbetering. Het overzicht is weg, en dat ligt niet alleen aan gewenning. Zonde. Waar zijn de blogs van Van lier ? Van kurstjens ?
  waar zijn alle discussies die zijn gevoerd de afgelopen maanden ?
  Erg jammer. En het abonnement is inderdaad heel erg duur aan het worden.
  In deze tijden misschien een overweging waard om op te besparen ?

 • Tinus B

  Waar is opa?
  De nieuwste die ik kan kijken is van vorig jaar.

 • kenner

  zeer flauwe site geworden , boerderij kan blijkbaar veel abonnee's missen , want die gaan hiervoor niet betalen

 • roel.leferink1

  #26 staat op opa-pagina. Hierbij de link naar de nieuwste strip http://boerderij.nl/Home/Achtergrond/2012/2/Opa-doet-aan-uitwisseling-1004198W/

 • Flyinghollander

  Roel, waarom niet een reactie op de blogs gevens?
  Of niet intressant?

 • jan10

  iedere verandering is nog geen verbetering,en weg met die reklames.

 • h_bouwmans

  hkhkhhkjhjkh

 • E Rademaker

  Ik kwam tot de ontdekking dat mijn mooie pagina van de Boerderij zo maar verdwenen was . Maar sinds vandaag hebben juli weer een nieuwe pagina op de computer ,dus ik reageer direct en ga er mee akkoord om het nieuws weer te ontvangen van Akkerbouw.

 • natuurboer

  De laatste tijd wordt er op diverse podia, in zowel de landelijke media als op internet, geroepen dat boeren en burgers meer met elkaar moeten communiceren. De oude website van Boerderij.nl was daar uiterst geschikt voor. Bij de vernieuwde Boerderij.nl is vanwege een benodigd en betaald inlogaccount de muur tussen boer en burger echter weer dikker gemaakt.

 • The Hulk

  De oude site van boerderij was de enige site die nog wist wat landbouw was.
  De nieuwe opgeslorpt door AGD is vergelijkbaar mee deze van Lanbouwleven Belgie een hobbykrant.
  Vele Belgische ECHTE boeren waren geabonneerd op het boekje en waren trouwe lezers van deze site, zo erg dat Boerderij een toekomst had mee een Belgische editie.
  Op heden is de lay-out gemaakt door een stelletje hobbyisten die enkel verstand hebben van wollen sokken breien bij een bakje koffie en maar oog hebben voor de bloemmtjes op het erf en de krulstaart van een oude glorie.
  Als de pagevieuws in elkaar gaan van 25.000.000 op jaarbasis naar 2.500.000 dan zie ik de chte boeren van Doetinchen het zinkend schip nog wel overnemen.
  Daarmee volgens mij hoop doet leven. Of het zij het te doen is om het verdwijnen van de site mbt . een idee om een andere teloorgang in te perken.
  Maar zoals mijn vriend de flying Hollander al schreef , waar blijft Roel mee zijn antwood ivm de blogs . Als men recht in zijn schoenen staat dan zorgt die ervoor de Hulk straks roze oogt ipv groen

 • aasgieren

  Lang leve de censuur het is de hufters (Z.L.T.O) gelukt . om de burger mond dood te maken.

 • josrodenburg

  mensen rechts in naast de schuifbalk staat regelmatig feedback maak daar gebruik van in plaats van hier en reactie te zetten, ik ben ook niet happy met de vernieuwde site misschien samen eff klagen sugesties geven

 • The Hulk

  Graaf Rodenburg , sommige van deze reacties zijn dit stadium al lang voorbij.
  In doetinchen is een virus in werking die blijkens doofstommigheid opwekt.
  Men wil besparen en daarom ook op bv blogs (die de site hebben grootgemaakt) en allelerie dinges die de vorige jaren zorgde voor 25.000.000 pagevieuws op 1 jaar.Een blogger kost namelijk al gauw500 a 750 euro / jaar. snap je't
  Deze gadachte was al bekend bij de bloggers toen enige tijd geleden op de oude site titels boerenblogs - wereldblogs werden veranderd en bloggers geen gratis toegang kregen tot het sitegedeelte van AGD en bloggers plots gefocust werden op hun bankrekening ipv sommigen op het adresje van een pattiserie in de buurt van Doetinchen.Sommigen (bloggers) zijn het al lang beu zelfs hier niet meer te willen reageren in dit forum.Want weet je sommige hebben reeds uit Doetinchen de mededeling bekomen dat het (in aantocht zijnde)online abonnement op deze site waar hun eigen blogs op komen zullen worden afgetrokken van hun bloggelden , dus wie blogt moet straks zelfs betalen om hun eigen blogs te lezen.
  Dergelijke reactie zoals hier is het gevolg van het ,,Houtig en stug reacties ' aan bloggers vanuit Doetinchen, want die mensen daar weten echt niet dat bloggers intens contact met elkaar hebben via mail.

 • Mozes

  Ik zie dat Hamstra ook is geariveerd onder de naam aasgieren

 • roel.leferink1

  Reactie op onder meer #29 en #34: zoals al eerder aangegeven staan de bloggers die dit jaar op boerderij.nl en AgD.nl bijdragen leverden, allemaal weer op deze nieuwe site. Deze website is in nauw contact met de doelgroep tot stand gekomen: boeren hebben gedurende de ontwikkeling getest en kritiek geleverd - zo hebben we de site samen opgebouwd. Juist uit die test kwam naar voren dat gebruikers liever alle blogs in een overzicht zagen dan een onderscheid tussen boerenblogs en redactieblogs. Op basis daarvan is gekozen voor de huidige presentatie.
  Nu de site live staat, zijn gebruikerservaringen voor ons zeer waardevol. Afgaande op deze reacties zijn met name de boerenblogs niet goed terug te vinden. Wij bekijken hoe we dit beter kunnen inrichten. Binnenkort is het resultaat daarvan terug te zien. Zo blijven wij, in samenwerking met de bezoekers en abonnees, de website verbeteren en inrichten naar wens van de doelgroep.

 • The Hulk

  De reactie van Roel is zeggen dat het kleur blauw is terwijl de band hieronder rood is. Waar staan die bloggers die dit jaar blogs leverden ??????????
  Enkel die die in de week voor de overgang een blog online hadden staan ja.
  Waar zitten de gecorigeerde blogs die de koffiemadame van Doetinchen moest verbeteren.
  Waar zit Jacco me zijn reactie op terechte mails die hij kreeg van bloggers ???.
  Blogs dat gaat onverbittelijk tesmanen met boezemvriend van iedere blogger namelijk Robert Bodde een man(de enige) met respect voor loggers.

  over en uit !!!

 • info144

  .

 • chef-mf

  waarom zoveel reclame op de site, je kunt nog geen reportage of wat aanklikken of je hebt reclame, oude site vond ik nog wel net zo goed, of misschien wel beter!

 • rijk1

  ik snap er niks van zooitje

 • Fosen

  Als agrariër in het buitenland zou ik het enorm jammer vinden als de wereldbloggers onder het betaalde gedeelte van de site terecht komen.
  Ik heb nl. weinig aan het nieuws wat op boerderij.nl staat maar vond het bijzonder interessant om via de wereldblogs een kijkje in de keuken te krijgen van collega's die in andere landen boeren. Het was zelfs ook heel leuk om blogs over mijn nieuwe thuisland te lezen!
  Maar om nu bijna 150 euro te moeten gaan betalen voor toegang tot een site waar ik niks aan heb en een blad waar ik de tijd niet voor heb om het te lezen.... dat gaat mij echt te ver!!

  Heel heel jammer als de redactie van boerderij.nl geen gehoor geeft aan de toch dringende oproepen om de wereldbloggers weer in ere te herstellen!
  In het vrij toegankelijke deel van de site, wel te verstaan :-)

  Ik wens alle mensen achter de site veel sterkte!

  Mvrgr. Wilma

 • Vera Wijnveen

  @Roel Leferink, reactie op: 'Juist uit die test kwam naar voren dat gebruikers liever alle blogs in een overzicht zagen dan een onderscheid tussen boerenblogs en redactieblogs.' Ik denk niet dat de gemiddelde Boerderijlezer daar een punt van maakt, dat beide blogs nu onder één noemer vallen. Het gaat erom dat er ALLEEN MAAR redactieblogs geplaatst worden, en een enkele van een boer in Nederland. De laatste blog uit het buitenland is van Peter Stam, geplaatst op 17/2!! Wanneer hogerhand besloten heeft dat de buitenlandblogs niet meer op de site thuishoren, of nog maar 1x per 14 dagen, is het misschien wel zo netjes de bloggers hiervan bericht te doen!! Mvg, Vera Wijnveen (blogger :-)

 • The Hulk

  Vera , als het waar is wat je schrijft dan vrees ik dat reedbusiness in zware kosten komt namelijk ze een meute psychiaters zullen moeten aanwerven want voortgaand op de nog recente runch achter blogs bij de wereldbloggers en nu dat verhaal van u en nog een recem interne mails vrees ik toch dat sommigen in Doetinchen mee psychiatrische problemen te kampen hebben.
  Een blog geschreven over een ploegcrisis in de winter en in de sneeuw zal men dan plaatsen in augustus zekers???
  Boerderij dat is een magazine de oude site was een reactie en discusie-forum ,
  Wellinck schreef haar verbazing uit over het feit BzktVR contractuele stellingen heeft wel verdomd wat u schrijft Vera Boerderij doet dan ook contractbreuk mee zijn bloggers want ik vermoed dat u net zoals ik een contract hebben met de firma Reed Buiness BV. Of niet soms ??
  ' Een zaak heb ik zojuist uit mijn mailbox gehaald , naar het schijnt zou binnenkort een Belgisch schietgebedje (anno gisterenavond laat) al in een West Europese drukkerij liggen om het in groot formaat ergens te gaan inkaderen in een Nederlands tehuis... .
  Hopelijk nodigen ze die wereldblogger uit voor de inhuldiging met een potje koffie... .of het zij ze enkel contact willen met de ,,NGO's... .
  Ik lig er verder niet van wakker hoor de terugkomst van een familiaal monument is naast die inkadering van een Belgisch schietgebedje ook een feit die niet lang op zich zal laten wachten.
 • The Hulk

  En mijn reactie was nog een stuk langer maar sensuur verbied mij dat door het maxium aantal tekens.
  Doch wil ik overspringen naar het einde van wat ik niet kon sturen.
  Als de pagevieuws binnenkort onder de 10 miljoen op jaarbasis duikelen wel dan zal onze allom geprezen vriend wel kunnen opdraven om het zinkend schip te redden , van een stelletje ... die niet eens de inhoud van een contractuele verbintenis begrijpen.
  Als alle bloggers eens zouden reageren mee 1 zin : Leve Robert dan reageert iederen zoals het moet .
  Leve Robert !

 • roel.leferink1

  @vera en Hulk: 'hogerhand' heeft niets besloten, er is helemaal geen sprake van een andere behandeling van bloggers, een lagere frequentie of iets dergelijks. Boerderij.nl werkt hard aan een aanpassing waardoor de boerenblogs beter zichtbaar en vindbaar zijn - onder meer de hoge frequentie en de hoeveelheid van andere blog zijn de boerenblogs te weinig in beeld. Een klein beetje geduld en vertrouwen svp.
  Enne... Robert is nog altijd aan Boerderij in alle mediavormen verbonden, evenzeer als voorheen. Zijn collega's werken met evenveel energie en aandacht aan Boerderij als hij. Samen zetten zij zich dus voor 100% in!

 • Vera Wijnveen

  @Roel Leferink. Er is wel sprake van een lagere frequentie namelijk van 5 blogs per week (incl. de blogs van 2 varkenshouders in NL) naar 1 per ...? De laatste is van 17/2. Voor een buitenstaander zoals ik, dus alle lezers en bloggers, komt het vreemd over dat de blogs van diverse redacteuren wel dagelijks verschijnen! Wanneer technische storingen daar de oorzaak van zijn, is dat heel vervelend. Maar nogmaals, als buitenstaander iedere dag de site bekijkend, is het niet te zien dat die problemen er zijn. En vraagt men zich af, zonder enig bericht of antwoord, wat er aan de hand is.

Laad alle reacties (45)

Of registreer je om te kunnen reageren.