Home

Nieuws 250 x bekeken

Voorpublicatie stoppersregeling ammoniak en veehouderij

Den Haag - Veehouders die geen investeringen meer willen of kunnen doen in emissie-arme stalsystemen en na 2013 willen stoppen, kunnen gebruik maken van de stoppersregeling ammoniak en veehouderij.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een voorpublicatie van deze regeling bekendgemaakt. Veehouders die gebruik willen maken van de regeling kunnen dat doen tot uiterlijk 2020. Daarvoor moeten ze wel een aantal zaken aanpassen in hun bedrijfsvoering of inrichting van de stal.

Punt is dat ze vanaf 1 januari 2013 met andere maatregelen een even grote emissiereductie realiseren als met emissiearme stalsystemen. Dit om te voldoen aan de emissie-eisen van het Besluit huisvesting. Het gaat daarbij om snel inzetbare, eventueel tijdelijke maatregelen, zoals een beperkte aanpassing van de stal, gebruik van ander voer, een ander bedrijfsmanagement of het houden van minder dieren. De regeling is te vinden op de site van Infomil.

Of registreer je om te kunnen reageren.