Home

Nieuws 667 x bekeken

Vion verkoopt Brits vleesbedrijf aan supermarkt

Winsford – De Britse tak van Vion, Vion Food UK, heeft een verwerkings- en verpakkingsbedrijf voor varkens- en lamsvlees in Winsford verkocht aan supermarkt Morrisons.

Alle ruim 300 werknemers bij de fabriek kunnen voor Morrison gaan werken.

De productie van Vion zelf wordt naar andere Britse vestigingen overgeheveld. ’’Dat leidt tot grotere operationele efficiëntie en zorgt er ook voor dat de verpakkingsactiviteiten van Vion beter aansluiten bij de vraag van de markt”, aldus Vion Food UK.

Morrisons, dat 476 filialen telt, is de enige van de grote Britse supermarkten met uitgebreide eigen productiebedrijven voor verse voedingswaren waaronder vleesfabrieken en bakkerijen. Daarmee is de supermarkt de op één na grootste voedingsproducent van het land. Bovendien heeft het bedrijf in al haar grotere vestigingen een verse slagerij-afdeling.

Morrisons hoopt het verpakkingsbedrijf in Winsford uit te breiden met rundvlees en de productie in het algemeen op te voeren. Om dat te bereiken, hoopt de onderneming zo’n 440 miljoen euro in de vestiging te investeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.