Home

Nieuws 663 x bekeken

Varkensboer mag niet concurreren met Eindhoven Airport

Eersel - Varkenshouder Theo Toenders in Wintelre moet binnen drie weken stoppen met het verhuren van parkeerplekken aan passagiers van Eindhoven Airport. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten.

De rechtzaak was aangespannen door de gemeente Eersel, waar Wintelre onder valt. Dat meldt Omroep Brabant.
De gemeente was onder meer bang voor verkeersoverlast. Daarbij passen de parkeeractiviteiten van de Toenders niet in het bestemmingsplan van zijn terrein. Volgens de rechter is er ook geen kans dat dit gaat veranderen.
Toenders verhuurde een paar kilometer verderop een parkeergelegenheid. Hij nam auto’s van zijn klanten op het vliegveld over en parkeert ze achter zijn stallen. Eindhoven Airport zegt niet te wachten op een concurrent voor hun eigen betaalde parkeerplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.