Home

Nieuws 401 x bekeken

Tropische cycloon Giovanna overvalt Madagaskar

Antananarivo – De tropische cycloon Giovanna heeft grote schade aangericht bij boeren op Madagaskar. Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO is het areaal suikerriet, bananen en rijst op grote schaal beschadigd.

De VN-organisatie stelt dat minder mensen acute honger lijden dan een jaar geleden, maar dat de schade wel ertoe kan leiden dat prijzen zo hoog worden dat sociale onrust zal ontstaan.
De kans op nieuwe cyclonen en meer overstromingen door hevige moessonregens is in de komende weken volgens de FAO groot. Het cycloonseizoen komt voor het Afrikaanse eiland pas ten einde in april. Cyclonen bestaan uit veel wind, regenval en vloedgolven. Een tropische cycloon kent een windkracht van minstens 12 Beaufort.
Vorig jaar februari beschadigde cycloon Bingiza ongeveer 70.000 hectare boerenland, aldus de FAO.

Of registreer je om te kunnen reageren.