Home

Nieuws 379 x bekeken

'Seizoenspieken bedrijven koppelen tot één baan'

Zoetermeer – Vakbonden willen onderzoek naar een pool voor bedrijven met verschillende piekmomenten. Daarmee kan werken in de tuinbouw een volledige baan worden voor veel seizoenwerkers. Bonden bereiden een regionale proef voor in Klundert en Zundert.

Een aanvraag voor subsidie werd echter vandaag niet gehonoreerd door de sociaal economische commissie (SEC) van het Productschap Tuinbouw (PT). Zo’n pool van werkgevers kan het best door uitzendbureaus of het mobiliteitscentrum glastuinbouw ingericht worden, denken werkgevers en PT. ”Zoiets hoort aan de cao-tafel besproken te worden”, zei Frugi Venta-secretaris Leo Welschen. Vakbonden denken dat een pilot er alleen komt met publiek geld. Private partijen zijn daar onvoldoende toe te bewegen.

Mogelijk kan de test in Noord-Brabant toch plaatsvinden als de bonden draagvlak onderzoeken bij de ZLTO en met uitvoerder Colland van sociale regelingen voor de landbouw. Werkgeversorganisatie LTO was donderdag niet vertegenwoordigd in de PT-commissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.