Home

Nieuws 257 x bekeken

'Schmallenberg gevaar voor heel Groot-Brittannië'

Hexam – ”Schmallenberg bedreigt niet alleen veehouders in het oosten van het land, veehouders in heel Groot-Brittannië lopen gevaar.” Dat stelt voorzitter Hamish McBean van de National Beef Association, de bond van Britse rundveehouders, na de ontdekking van de eerste besmette koe in zijn land.

”We weten niet genoeg over het virus om aan te nemen dat alleen boeren die dicht bij het Kanaal zitten risico lopen. Iedereen moet dus buitengewoon waakzaam zijn”, aldus McBean.

Hij maakt zich ernstig zorgen over de nieuwe ziekte: ”Dit is buitengewoon ernstig. Als een koe een kalf verliest, dan ben je een heel jaar productie van dat dier kwijt. Je loopt ook het risico dat je de koe zelf kwijtraakt als het kalf zo ernstig misvormd is dat dat de geboorte te moeilijk maakt.”

De NBA-voorman roept zijn leden dan ook op elk verdacht geval te melden: ”Het is beter iets te melden dat uiteindelijk niets blijkt te zijn dan om aan te nemen dat het geen Schmallenberg is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.