Home

Nieuws 2704 x bekeken

Saria mag Teeuwissen kopen

Selm/Cuijk - De Duitse Saria Group mag Teeuwissen Holding en Quintet beheer overnemen. Dat hebben de Europese Mededingingsautoriteiten besloten.

Teeuwissen Holding uit het Brabantse Katwijk (gemeente Cuijk) is naar eigen zeggen wereldleider in slachtbijproducten. Het bedrijf realiseerde in 2010 een netto omzet van 190 miljoen euro en een winst van 10 miljoen euro. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 3.900 werknemers in dienst, voornamelijk in Nederland, België en het Verre Oosten.


Teeuwissen verwerkt slachtbijproducten tot ‘natte’ huisdiervoeding,  haalt farmaceutische bestanddelen zoals insuline uit varkensorganen en is een grote producent van en handelaar in natuurdarmen. Ook is het bedrijf actief in vers vlees voor humane consumptie en bezit het meerdere koelhuizen.


Teeuwissen ging in de 2009 een commerciële samenwerking aan met de Saria Group, onderdeel van de Duitse Rethmann Gruppe. Vorig jaar kondigden beide ondernemingen een verdergaande samenwerking aan. Daarbij neemt Saria een belang van 50 procent in de Teeuwissen Group. Samen besloten ze het Spaanse Bioiberica over te nemen. Ook dit bedrijf is voor een belangrijk deel actief in de productie van farmaceutische stoffen uit slachtbijproducten.


De Saria Groep realiseerde in 2010 een omzet van ruim 800 miljoen euro. De Rethmann Gruppe, waar Saria deel van uitmaakt, realiseerde in 2010 een omzet van 9,1 miljard euro.


Behalve in vlees en farmaceutica is het concern ook actief in de logistieke dienstverlening (ruim 7.000 vrachtwagens) en in recycling en milieutechnologie.

Of registreer je om te kunnen reageren.