Home

Nieuws 213 x bekeken

Russische productie pluimveevlees groeit door

Moskou – De Russische productie van pluimveevlees groeit in 2012 met 5,8 procent tot 2,7 miljoen ton. De import neemt toe met 10.000 ton tot 510.000 ton.

Dat schrijft de Amerikaanse landbouwattaché in Moskou. De productieraming ligt een fractie lager dan eerder.
Volgens de landbouwattaché houdt de consumptie van pluimveevlees in Rusland goed stand doordat de totale beschikbaarheid toeneemt en andere vleessoorten in de supermarkt relatief sneller in prijs stijgen. Bovendien zien boeren de veevoerkosten dit jaar dalen.
Het ministerie van landbouw heeft 74 pluimveeprojecten geselecteerd voor een investeringsprogramma met een totale waarde van 48,8 miljard roebel (1,2 miljard euro). Het programma loopt van 2012 tot 2014 en behelst onder meer het opzetten van voorbeeldbedrijven en de inrichting van moderne slachtlijnen.
De verwachting is dat de VS en Brazilië voor het overgrote deel een quotum met verlaagde heffingen (TRQ) zullen invullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.