Home

Nieuws 2182 x bekeken 5 reacties

PvdD presenteert twintigpuntenplan dierenwelzijn

Den Haag – De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in reactie op de Nota Dierenwelzijn en Diergezondheid een top 20 gemaakt met maatregelen die het dierenwelzijn verbeteren.

PvdD is zeer teleurgesteld in de nota van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw. ”Het zijn twintig pagina’s met niks”, aldus fractievoorzitter Esther Ouwehand, die met een alternatief plan komt.
De Partij voor de Dieren pleit in de eerste plaats voor een verbod op megastallen door het instellen van een maximale groepsgrootte. Daarnaast moet er 100 procent overheidstoezicht komen op veetransporten en wetgeving voor preventie van stalbranden. De PvdD wil dat vleeskuikenhouders alleen nog mogen investeren in weerbare rassen voor de vleesproductie en niet meer in de snel groeiende vleeskuikens, door de PvdD plofkippen genoemd. De dierenpartij pleit verder voor een verplichte uitloop voor varkens, kippen en melkvee en een verbod op het elektrisch waterbad als bedwelmingsmethode bij pluimveeslachterijen. Ook moet de houderij van konijnen voor de vleesproductie verboden worden, net als de zwanendrift en de productie van blank kalfsvlees waarbij dieren onvoldoende voedingsstoffen en voedingsvezels krijgen. De partij wil ook een verbod op ingrepen als snavelkappen en couperen van staarten en het doden van eendagskuikens.
Kalveren moeten van de PvdD langer bij de koe blijven in de melkveehouderij. ”De behoefte van de moederkoe om haar kroost te voeden, verzorgen en op te voeden mag niet langer gefrustreerd worden om economische redenen”, aldus de partij.
PvdD pleit tevens voor een verbod op dolfinaria en wilde dieren in circussen en het verbod op fokken op schadelijke raskenmerken, zoals bij honden. Een identificatie en registratiesysteem voor katten en een opvangfonds voor gezelschapsdieren moeten worden ingesteld, net als een paardenbesluit met daarin regelgeving over de huisvesting, bewegingsvrijheid en training van paarden.

Laatste reacties

 • debatavier

  oei oei , dit komt niet goed !!!

 • zanden

  Pas wanneer het houden van dieren is gebaseerd op samenwerken met de dieren, met warmte en respect voor hun natuureigen behoeften, zal er sprake zijn van een win-winsituatie voor zowel de dieren als de dierhouder en zal de kritiek jegens de veehouderij smelten als sneeuw voor de zon. Je eigen geweten wijst je altijd met alles de juiste weg. Want waartoe zijn we eigenlijk op aarde? Voor de portemonnee of voor een leven naar eer en geweten voor jezelf en de ander en dus ook de dieren, de natuur en het milieu?

 • debatavier

  Amen

 • Schuurman

  Ik presenteer vandaag mijn éénpuntsplan: Een verbod op de PvdD!

 • Wb43Ur


  Ze zijn echt niet van deze tijd,verban ze naar een onbewoond eiland

  dan komen ze weer met twee voeten op aarde.

  W.Bemelmans.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.