Home

Nieuws 262 x bekeken

Proef biomassa Essent tijdelijk stilgelegd

Cuijk – De zesweekse proef bij de biomassacentrale van energiebedrijf Essent in het Brabantse Cuijk ligt voorlopig stil. In de ketel waar een mix van pulp en hout werd verbrand voor de productie van groene stroom, ontstond rond kwart voor tien dinsdagochtend rookontwikkeling.

Volgens de brandweer ging het om een kleine brand in de leidingtoevoer. Niemand raakte gewond. Totdat Essent heeft geanalyseerd waar het probleem door werd veroorzaakt, blijft de installatie uitgeschakeld.
De centrale is bezig aan de zesde en laatste week van een test om groene stroom te maken uit grassen, papierpulp en houtsnippers. Volgens een woordvoerster van Essent is het onduidelijk of en hoeveel vertraging de proef oploopt. Die is onder meer bedoeld om te kijken wat de gevolgen van de verwerking van biomassa zijn voor de technische installatie van de centrale.

Of registreer je om te kunnen reageren.