Home

Nieuws 459 x bekeken

Productschap tuinbouw wil 105 bestuursfuncties schrappen

Zoetermeer – Bij de zelf voorgestelde reorganisatie van het productschap Tuinbouw verdwijnen 105 van de 136 bestuursfuncties. Dat zegt productschapsvoorzitter Agnes van Ardenne van het PT in een interview in SER Magazine.

Het productschap heeft in november unaniem ingestemd met het voorstel om het productschap te hervormen. ”Er blijven 31 bestuurders over”, aldus Van Ardenne. Op het kantoor in Zoetermeer verdwijnen 62 van de 142 werkplekken.
Het productschap zal in de nieuwe vorm thematischer gaan werken. Voedselveiligheid, plantgezondheid en duurzame ketens zijn hierbij de belangrijkste thema’s.
In de nieuwe vorm is ook een vereenvoudigd en goedkoper heffingensystematiek opgenomen. Door de maatregelen worden de heffingen, van gemiddeld 1.000 euro per bedrijf, met 30 procent verlaagd in 2012 en 10 procent in 2013.
Of deze hervorming van het productschap doorgevoerd kan worden, hangt af van het kabinetsbesluit over de toekomst van de productschappen. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteerde vorig jaar een voorstel voor het samenvoegen en hervormen van de productschappen. De Tweede Kamer nam echter een motie aan waarin wordt gevraagd de productschappen op te heffen en de belangrijkste taken onder te brengen bij de ministeries. Het kabinet heeft nog niet laten weten hoe en of de motie wordt uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.