Home

Nieuws 233 x bekeken 2 reacties

Politie controleert op uitrijden mest

Winterswijk - De politie in de Achterhoek controleert vanaf vrijdag extra op uitrijden van mest. Dat mocht vanaf 1 februari, maar nu de ondergrond is bevroren en er sneeuw ligt is het weer verboden. De bodem kan verontreinigd raken als de mest niet kan wegzakken, zo maakte de politie vrijdag bekend.

Maandag meldde staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) nog aan de Tweede Kamer dat er dit jaar weken eerder dan normaal mest op de akkers mocht worden gebracht. Dat was nodig, omdat de boeren in het natte najaar nauwelijks mest hebben kunnen uitrijden, waardoor de gierputten overvol raakten.

Nu de vorst echter aanhoudt en er sneeuw valt, zijn politiecontroles ingesteld. Grondeigenaren die mest laten uitrijden krijgen een proces-verbaal.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De politie heeft ook al verstand van bodemkunde , als mest niet weg kan zakken ontstaan er levensgevaarlijke situaties de bodem word hierdoor verontreinigd , weer iets nieuws. Boer blijf bij je beest en politie blijf bij je leest , ze zijn immers al jaren boer en weten alles over mest , wat een stumpers.

  • no-profile-image

    Als boeren alles over mest wisten zouden ze zich niet zo'n hoop onzin aan laten praten, Dekker. De werkelijkheid is dat er (helaas) geen kennis meer is.

Of registreer je om te kunnen reageren.