Home

Nieuws 422 x bekeken

PVV zet 3,1 miljoen euro in voor onderzoek

Zoetermeer - Het Productschap Vee en Vlees (PVV) wil 3,1 miljoen euro investeren in onderzoek via het Topsectorenbeleid van de overheid.

Hiervoor heeft het PVV de innovatiecontracten PigSystems4Food en VealSystems4Food opgesteld. Deze innovatiecontracten vervangen de oude onderzoeksprogrammering van de overheid.

Voor varkens gaat 2,1 miljoen euro (onder andere) ingezet worden voor het terugdringen van antibioticaresistentie, aanpak van MRSA, aanpak van PRRS, bedrijfsspecifieke voeding, stoppen met castreren, stofreductie en werkgelegenheid in de varkenshouderij. Vanuit de kalversector is ruim 1 miljoen euro beschikbaar. In samenwerking met het Productschap Diervoeder gaat dit geld besteed worden ter verbetering van de robuustheid, verbetering van transportcondities voor jonge kalveren en verbetering van dierlijke reststromen.

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) wil 2,5 miljoen euro investeren in onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.