Home

Nieuws 254 x bekeken

Opnieuw campagne voor nertsenfokkers

Doetinchem - De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) wil opnieuw aandacht genereren door middel van een landelijke campagne.

De campagne is een vervolg van de campagne die de NFE vorig jaar voerde. Toen werd 240 keer een TV-spotje op de landelijke televisie uitgezonden waarin pelsdierhouders hun verhaal deden. Hiermee wilde de NFE laten zien dat de pelsdierenhouderij nog steeds bestaat in Nederland. De vervolgcampagne is een paginagrote advertentie in de Volkrant en het NRC waarin de NFE de positieve punten van de sector benoemd. De freqentie van de advertenties is onbekend. "Maar ze zullen regelmatig opduiken", aldus Wim Verhagen, directeur van NFE. Net als de vorige campagne, wordt deze ook weer door de sector zelf betaald.

De NFE wacht al sinds 2006 op duidelijkheid nadat de politieke partijen SP en PvdA een wetsvoorstel hadden ingediend om de pelsdierenhouderij te verbieden, zonder uitkoopregeling of compensatie. Volgens de NFE heeft de pelsdierensector alles prima voor elkaar en voldoen ze aan alle eisen. “Het verbod moet van tafel. Je kan niet zomaar een goedverdienende sector verbieden. Totdat er meer duidelijkheid is gaan we door met campagnevoeren”, aldus Verhagen.

Naar verwachting komt de Raad van State binnen een paar weken met een advies over het wetsvoorstel naar buiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.