Home

Nieuws 407 x bekeken

Ook D66 naar Brussel om Hedwigepolder

Den Haag - Niet alleen staatssecretaris Henk Bleker (Natuur), ook D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven meldt zich donderdag in Brussel vanwege de discussie over de Hedwigepolder.

Van Veldhoven en haar partijgenoot en Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy bieden eurocommissaris Janez Potocnik (Milieu) een persoonlijke brief aan voorafgaand aan diens gesprek met Bleker. De D66'ers maken zo hun zorg kenbaar over de Nederlandse bezuinigingen op natuur en de verwikkelingen rond de Hedwigepolder. Ze willen tevens duidelijk maken dat het kabinet wel komt vragen ,,of het een onsje minder kan'' maar dat er ook partijen zijn die het belangrijk vinden dat internationale afspraken en verdragen worden nagekomen.

Bleker licht in Brussel het kabinetsplan toe om ondanks eerdere afspraken toch niet de Hedwigepolder, maar twee andere Zeeuwse polders onder water te zetten om verdere achteruitgang van de natuur in het Westerscheldegebied te stoppen. Potocnik toonde zich eerder kritisch over het plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.