Home

Nieuws 506 x bekeken

Ondoorzichtige regelgeving voor nieuwe eiwitbronnen

Wageningen – Bedrijven die nieuwe eiwitbronnen (algen en insecten) zoeken, als alternatief voor soja en eiwithoudend diervoeder, ondervinden veel hinder van complexe en ondoorzichtige procedures binnen de Novel Food (nieuwe voedingsmiddelen) Verordening.

Dit concludeert Wageningen UR in een onderzoek onder bedrijven en organisaties.
Deze partijen geven aan dat specificieke wet- en regelgeving voor insecten ontbreekt, dat subsidies onvoldoende aansluiten bij de behoefte en dat de kosten voor het opschalen van een proef naar een commerciële productie te hoog zijn. Daarnaast pleiten zij ervoor dat de overheid de positieve aspecten van nieuwe eiwitten beter moet benadrukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.