Home

Nieuws 495 x bekeken laatste update:19 feb 2012

Ombudsman houdt openbare hoorzitting Q-koorts

Den Haag - De Nationale Ombudsman gaat een openbare hoorzitting organiseren om meer informatie te krijgen voor zijn onderzoek naar de Q-koorts. Dat heeft een woordvoerster zaterdag gemeld.

Alex Brenninkmeijer onderzoekt hoe patiënten die als gevolg van de Q-koorts chronisch ziek zijn geworden, genoegdoening moeten krijgen van de overheid. Het is zeer bijzonder dat de Ombudsman een openbare hoorzitting houdt, bevestigt zijn woordvoerster. ,,Maar het verwijt van veel betrokkenen is juist dat de overheid niet transparant is geweest’’, stelt ze. ,,Daarom willen wij dat juist wel zijn in deze kwestie.’’

Het is de bedoeling dat alle sleutelpersonen bij de aanpak van de Q-koorts voor de openbare hoorzitting worden opgeroepen. De zegsvrouw wil nog niet ingaan op de vraag of ook oud-ministers Ab Klink en Gerda Verburg moeten verschijnen.

Het is niet duidelijk wanneer de openbare hoorzitting exact plaatsvindt. Maar het is de bedoeling dat de belangrijkste betrokkenen nog voor de zomer worden opgeroepen.

Veel Q-koortspatiënten voelen zich niet gezien en gehoord door de overheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.