Home

Nieuws 666 x bekeken

Ohl voorzitter Dieraangelegenheden

Den Haag - De Utrechtse hoogleraar dierenwelzijn en dierproeven Frauke Ohl is de nieuwe voorzitter van de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA).

Zij volgt de in oktober vorig jaar overleden Henk Vaarkamp op. Ohl is al sinds 2008 lid van de RDA. Ook maakte zij deel uit de commissie die onderzoek deed naar de Q-koorts-uitbraak in 2009 en 2010 en adviseerde het kabinet over het beheer van grote grazers in de Oostvaardersplassen.
Ohl verricht onderzoek naar dierenwelzijn, met name met betrekking tot proefdieren. Zij hoopt door het te leren kennen van de behoeften van dieren hun welzijn beter te kunnen waarborgen, zo schrijft zij in haar cv. Uiteindelijk moet dit leiden tot het verminderen of vervangen van dierproeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.