Home

Nieuws 248 x bekeken

Nog geen akkoord over decentralisatie natuurbeleid

Den Haag – Het overleg tussen provincies over het Natuurakkoord heeft nog niet tot een akkoord geleid. Dat blijkt na afloop van het Interprovinciaal Overleg (IPO) dat donderdagavond werd gehouden.

IPO gaat verder in overleg met het kabinet over de decentralisatie van het natuurbeleid. Dit zal volgende week plaatsvinden.

Inhoudelijk wil IPO niets zeggen over de discussie die tussen provincies heeft gespeeld over het natuurbeleid. ”Het was een besloten overleg en de onderhandelingen zijn nog gaande”, aldus een woordvoerder van IPO.

Eind vorig jaar stemden Friesland, Drenthe, Noord-Brabant en Groningen tegen het Natuurakkoord. In Flevoland is de besluitvorming uitgesteld, omdat ze eerst duidelijkheid willen over een geschil met het Rijk over de aanleg van het Oostvaarderswold.

In december werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarmee werd vastgelegd dat de decentralisatie van het natuurbeleid door gaat, ondanks dat een aantal provincies tegen het natuurakkoord stemde. Noord-Brabant stemde tegen, maar Provinciale Staten van deze provincie wil toch meepraten over het akkoord. De provincie wil niet terugkomen op haar besluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.