Home

Nieuws 218 x bekeken

Meer omzet voor Nestlé

Zürich - Nestlé zag in het laatste kwartaal van 2011 een sterke stijging van de omzet, maar is voorzichtig over de vooruitzichten voor 2012. Het Zwitserse voedingsconcern maakte de jaarcijfers donderdag bekend.

De verkopen stegen vorig jaar met 7,5 procent, waarvan 3,6 procent aan prijsstijgingen. ,,In het licht van de voortdurende economische onzekerheden, verwachten we niet dat 2012 een makkelijker jaar zal worden'', aldus Nestlé in een verklaring. Het grootste voedingsconcern ter wereld voorspelt een omzetgroei van 5 tot 6 procent.

De fabrikant van merken als Maggi, Nescafé en Perrier rapporteerde een iets lager dan verwachte omzet over 2011 van 83,6 miljard Zwitserse frank (69,2 miljard euro).

De nettowinst van het concern steeg met 8,1 procent tot 9,5 miljard Zwitserse frank (7,8 miljard euro). ,,Het bedrijf leverde een goede prestatie in alle markten in 2011. Het was een uitdagend jaar, maar we verwachten niet dat het makkelijker wordt'', zei topman Paul Bulcke.

Of registreer je om te kunnen reageren.