Home

Nieuws 1367 x bekeken 3 reacties

Lego investeert half miljard in windmolenpark

Brussel - Speelgoedfabrikant Lego zet massaal in op hernieuwbare energie, met een investering van 400 miljoen euro in een nieuwe windmolenpark voor de Duitse kust.
Het lijkt een vreemde investering voor een speelgoedfabrikant, maar voor Lego heeft hernieuwbare energie alles te maken met de toekomst van kinderen. "Een van onze fundamentele waarden is ervoor zorgen dat de toekomstige generaties opgroeien in een betere wereld", zegt Lego-baas Jørgen Vig Knudstorp in de aankondiging. "We proberen dat in eerste instantie te doen met ons speelgoed, maar ook met betere werkomstandigheden voor ons personeel, een betere energie-efficiëntie en minder afval. Op het vlak van hernieuwbare energie hebben we ambitieuze doelstellingen – en ik ben erg blij dat ik deze investering kan aankondigen."
Het bedrijf wil tegen 2020 genoeg hernieuwbare energie opwekken om zijn volledige energiebehoefte te vervullen. Dat zou moeten lukken met de investering in het windmolenpark.

Lego investeert ook in een betere energie-efficiëntie, vaak door eenvoudige ingrepen. Zo werd het gasverbruik van een fabriek in Tsjechië met 17 procent verminderd door de thermostaten anders te programmeren, en dat terwijl de fabriek er in dezelfde periode een nieuwe hal bij kreeg en het aantal kantoren er verdubbeld werd.
"Deze grootschalige investering in windenergie is geen alleenstaande gebeurtenis", zegt Knudstorp. "Het is een integraal deel van onze ambitie om een positieve impact op de wereld te hebben. Het is een reis – een lange reis – maar deze investering is een grote stap in de goede richting."

Laatste reacties

 • poldes

  Iets schrijven om gelezen te worden.
  Iets lezen om te weten.
  Iets willen weten om te blijven.
  Met zijn alle ,een beetje een.

 • poldes

  Mijn vorige reactie moet staan bij de reactie,s van ,,Welkom op de nieuwe Boerderij.nl.
  Sorry

 • agri2

  Lego Technic XXL

Of registreer je om te kunnen reageren.