Home

Nieuws 383 x bekeken

Kraft Foods boekt flink meer winst

Boca Raton - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Foods, bekend van merken als Milka, Lu en Oreo, heeft in het afgelopen kwartaal dankzij strenge kostenbesparingen fors meer winst behaald.

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
De nettowinst steeg tot 830 miljoen dollar (628 miljoen euro), van 540 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet klom met 6,6 procent tot 14,7 miljard dollar. Voor dit jaar rekent het concern op een omzetgroei van circa 5 procent.
Kraft gaat zichzelf later dit jaar splitsen in twee beursgenoteerde bedrijven, een voor de internationale snackactiviteiten en een voor de Noord-Amerikaanse levensmiddelen. Kraft gaf aan eenmalig 1,6 tot 1,8 miljard dollar uit te trekken voor de opsplitsing.

Of registreer je om te kunnen reageren.