Home

Nieuws 755 x bekeken 2 reactieslaatste update:23 feb 2012

Konijnen Schier met uitsterven bedreigd

Schiermonninkoog – Om te voorkomen dat er over een paar jaar op Schiermonnikoog geen konijnen meer voorkomen overweegt Natuurmonumenten op het eiland gezonde soortgenoten uit te zetten.

Door dodelijke ziektes als myxomatose en VHS leven er nu nog maar ongeveer honderd konijnen, zo blijkt uit onderzoek. Tien jaar geleden waren dat er nog vele duizenden, zei beheerder Otto Overdijk van het Nationaal Park Schiermonnikoog woensdag.
Door boompjes en struiken in de duinvalleien te verwijderen hopen natuurbeheerders de komende tijd de natuurlijke leefomgeving van de konijnen te herstellen. Lukt dat niet, dan zullen er op het eiland konijnen worden uitgezet die resistent zijn tegen de ziektes.

Laatste reacties

  • Johan H.

    De twee dieren op de foto zijn geen konijnen maar hazen.

  • Jacco Keuper

    De foto is inmiddels aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.