Home

Nieuws 248 x bekeken

Kamp sluit vergunningplicht uitzenden niet uit

Den Haag - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) sluit niet uit dat uiteindelijk een vergunningsplicht wordt ingevoerd voor uitzendbureaus om malafide praktijken in de branche uit te bannen.

Hij wil de komende twee jaar eerst op een andere manier proberen het aantal malafide uitzenders tot nul terug te brengen. Dat heeft de minister dinsdag in een debat met de Tweede Kamer gezegd.

In de Kamer gaan regelmatig stemmen op om de vergunningsplicht voor uitzendbureaus weer in te voeren. Daarvoor pleitte in september ook de tijdelijke Kamercommissie die onderzoek heeft gedaan naar 'Lessen uit recente arbeidsmigratie', omdat vreemdelingen vaak worden uitgebuit via malafide uitzendbureaus.

Kamp heeft de oproep van de tijdelijke Kamercommissie overgenomen om het aantal malafide uitzendbureaus tot nul te reduceren. De minister wil dit eerst proberen met onder meer een registratieplicht voor uitzenders. Staan uitzendbureaus niet in het zogeheten Handelsregister, krijgen zij een forse boete. Dat geldt ook voor bedrijven die via hen personeel inhuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.