Home

Nieuws 185 x bekeken

Kamer wil hardere aanpak schijnconstructies arbeid

Den Haag – De Tweede Kamer wil een hardere aanpak van schijnconstructies voor Bulgaarse en Roemeense arbeiders. Dat blijkt tijdens een debat over het parlementaire onderzoek naar tijdelijke arbeidsmigranten.

D66-kamerlid Fatma Koser Kaya wijst erop dat sinds het aanscherpen van het beleid voor het uitgeven van tewerkstellingsvergunningen voor Roemen en Bulgaren het aantal gedetacheerde werknemers via schijnconstructies is toegenomen van 6.500 in 2010 naar 8.500 in 2011, terwijl het aantal twv’s in dezelfde periode daalde van 4.100 naar 2.200.

Ook PVV, Groenlinks, PvdA en CDA pleiten voor een striktere aanpak van bijvoorbeeld het verkopen van de oogst aan buitenlandse bedrijven of detachering van buitenlandse werknemers in Nederland. Gepleit wordt voor de Belgische werkwijze.

Of registreer je om te kunnen reageren.