Home

Nieuws 439 x bekeken 3 reacties

Kamer wil debat over vogelgrieponderzoek

Den Haag – Het vogelgrieponderzoek van Rotterdamse en Amerikaanse wetenschappers zou niet moeten worden gepubliceerd voordat de politiek erover heeft gesproken.

Dat vindt Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel (CDA). De onderzoekers slaagden erin een vogelgriepvirus te ontwikkelen dat makkelijk overgaat van mens op mens.
De Tweede Kamer heeft woensdag een debat over de kwestie gevraagd met minister Edith Schippers (Volksgezondheid). ”Wacht het politieke debat af en dan spreken we met elkaar over deze problemen”, roept Ormel intussen de wetenschappers op.

Christel Labee-Bollen

Laatste reacties

  • Spotvogel

    In mijn dossier 'de Pestvogels van Veerman' heb ik van dag tot dag het verloop van de door LNV uitgezaaide Vogelgriep'epidemie'van 2003 beschreven. Dat dossier werd en wordt moedwillig doodgezwegen. Ook door Ormel, die als verterinair moet weten dat die zogenaamde epidemie vrijwel exact de grenzen van geplande landschappelijke herstructureringsgebieden volgde. Daar zou niet een simpel debat, maar een diepgravend Parlementair Enquetteonderzoek naar moeten worden ingesteld!

  • antoine1

    Hallo Spotvogel, waar kan ik jou dossier vinden. Ik zou het graag eens lezen!

  • Spotvogel

    Hi Antoine. Het ISBN nummer is 9051794355.Gewoon verkrijgbaar bij Bruna en via alle internetboekwinkels. Het vervolg is wellicht ook nuttig voor je. Titel 'Wachten op de Pandemie' ISBN 9789051796056. Die pandemie (Mexicaanse griep) kwam er nooit, maar maakte Osterhaus wel gefortuneerd! Zoals ik al jaren eerder voorzag!

Of registreer je om te kunnen reageren.