Home

Nieuws 217 x bekeken

Jachtverbod watervogels Overijssel ingetrokken

Zwolle – Het verbod op het schieten van watervogels dat de provincie Overijssel woensdag afkondigde, is donderdag alweer ingetrokken. Dat maakte de provincie donderdag bekend.

Omdat het verbod vrijdag zou ingaan hebben de watervogels geen profijt van het verbod gehad.

De provincie baseert het nieuwe besluit op de weersverwachtingen op de langere termijn. Als de dooi doorzet, blijft er voldoende voedsel en open water voor de watervogels beschikbaar. ”Daar zag het woensdag nog niet naar uit, maar we hadden misschien beter een dag kunnen wachten met de bekendmaking van het verbod”, verklaarde een woordvoerster.

Het verbod wordt in Overijssel ingesteld als op twintig locaties met open water meer dan de helft van het wateroppervlakte is bevroren. Dat wordt nu niet gehaald, aldus de woordvoerster. ”Er zijn al plekken waar overdag het ijs minder wordt.”

Het kortstondige verbod betrof het schieten op de grauwe gans, kolgans, smient en knobbelzwaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.