Home

Nieuws 216 x bekeken

ING: agrisector groeit met 0,7 procent in 2012

Amsterdam – In 2011 kromp het productievolume van de agrarische sector met 0,5 procent. Echter dit jaar en voor 2013 verwacht ING dat het agrarisch volume weer zal groeien met 0,7 procent. De groei van de agrarische sector in 2012 en 2013 ligt nog wel onder het langjarig gemiddelde van 1,2 procent groei.

Maurice van Sante, senior econoom bij ING: ”De agrarische sector blijkt nauwelijks gevoelig voor conjuctuur. Daarom is de krimp in 2011 heel beperkt en zo ook de groei.”

In de tweede helft van 2012 zal de economie weer aantrekken, verwacht ING waardoor de groeivertraging voor veel sectoren zal worden afgeremd. Echter gemiddeld daalt het productievolume van alle sectoren samen met 0,6 procent. Vooral de chemische industrie en de sectoren in de kapitaalgoederenindustrie zoals de machinebouw en metaalsector leveren volume in. De voedingsindustrie weet nog wel licht te groeien.

Voor 2013 verwacht de bank een gemiddelde groei van 1,2 procent. ”In de tweede helft van 2012 zal de eurocrisis zijn opgelost en de economie weer kunnen groeien”, zegt Van Sante.

Of registreer je om te kunnen reageren.