Home

Nieuws 283 x bekeken

'Honger dreigt voor miljoenen in Zuid-Sudan'

Rome - Miljoenen mensen in Zuid-Sudan dreigen dit jaar niet voldoende voedsel te krijgen.

Organisaties van de Verenigde Naties meldden dat woensdag. Volgens het Wereldvoedselprogramma en de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO lopen 4,7 miljoen mensen risico. Vorig jaar waren dat er nog 3,3 miljoen. Voor een miljoen van hen is het gevaar van een hongersnood groot.

De problemen worden veroorzaakt door gewapende conflicten in het gebied, vluchtelingenstromen, tegenvallende oogsten en de stijgende voedselprijs.

,,Dit is een crisis die snel nadert. De wereld kan het zich niet veroorloven die te negeren", aldus het hoofd van het Wereldvoedselprogramma in Zuid-Sudan. ,,De toestand is slecht, we doen alles wat we kunnen, maar de tijd raakt op."

Volgens de organisaties konden tekorten in voorgaande jaren worden opgelost door voedsel te importeren. Zuid-Sudan werd vorig jaar echter onafhankelijk van Sudan, dat grensovergangen heeft gesloten. Dat maakt het moeilijker om voorraden naar Zuid-Sudan te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.