Home

Nieuws 225 x bekeken

Franse gevallen Schmallenberg opgelopen tot 50

Parijs – Het aantal besmettingen met het Schmallenberg-virus in Frankrijk is opgelopen tot 50. Tot nu toe gaat het in alle gevallen om schapenhouderijen, aldus de dienst voor de dierengezondheid DGAL van het ministerie van landbouw.

De gevallen doen zich voor in 14 departementen in het noordelijk en noord-oostelijk deel van het land. Een week geleden telde Frankrijk nog 29 besmette bedrijven.

Ook de Franse veterinaire diensten doen er alles aan om zo snel mogelijk een testmethode en een vaccin te ontwikkelen, voegt DGAL er aan toe. Op dit moment worden de diagnoses gesteld door het diergeneeskundig laboratorium in Maisons-Alfort direct ten zuiden van Parijs. De dienst raadt veehouders aan om dieren die verdachte verschijnselen vertonen in ieder geval binnen te houden en zo snel mogelijk hun vee-arts in te lichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.