Home

Nieuws 331 x bekeken

Franse 'PVV' wil van EU-landbouwbeleid af

Parijs – Het Front National, de Franse tegenhanger van de PVV, wil dat Frankrijk uit het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid treedt.

Dat GLB moet dan vervangen worden door een eigen nationaal landbouwbeleid dat gefinancierd kan worden uit het geld dat Frankrijk zou besparen op haar Europese bijdrage.

Dat stelt het FN van Marine Le Pen in haar programma voor de dit voorjaar te houden parlementsverkiezingen. ‘’Een eigen nationaal landbouwbeleid maakt een strategische ontwikkeling die veel rechtvaardiger is verdeeld tussen kleine en grote agrarische bedrijven mogelijk.’’ Zo’n beleid zal Frankrijk volgens Le Pen in staat stellen ‘om onze gezamenlijke ambities voor de Franse landbouw waar te maken.’’ De belangrijkste doelstelling moet dan zijn om de prijzen van de agrarische grondstoffen te stabiliseren ‘wat de boeren meer inzicht op de middellange termijn zal bieden.’

Of registreer je om te kunnen reageren.